GA DIRECT NAAR:    Ziektebeeld    Ervaringsverhalen    Hoe meld je jezelf aan?    Boys  

Opname

Heb je het gevoel dat je het allemaal even niet meer ziet zitten en weet je niet meer hoe je hier alleen uit moet komen? Vaak kan ambulante hulp al heel goed voor jou werken. Je hebt dan gesprekken met een hulpverlener of groepstherapie. Soms is dit niet genoeg. Een kortdurende opname kan dan beter voor jou werken.
Dit klinkt heftig en het is begrijpelijk dat dit een hele stap voor je is, maar het kan heel fijn zijn om voor jezelf alles eens op een rijtje te zetten.

Tijdens zoín opname word je tijdelijk opgenomen in de jongerenkliniek. Deze kliniek is bedoeld voor jongeren tussen de 14 en 23 jaar. In de kliniek volg je een dagprogramma dat speciaal op jou wordt afgestemd. Dit betekent dat je activiteiten volgt en begeleiding krijgt die het best bij jou passen en die jou het snelst vooruit helpen.
Daarnaast word je individueel begeleid en volg je gezamenlijke activiteiten als corvee, sporten en koken.
Als jij buiten de opname om gewoon je school, sport/muziektrainingen en sociale contacten wil blijven doen is dit Ė in overleg Ė mogelijk. 

In de weekenden volg je geen programma. We stimuleren jou om -als het kan- de weekeinden buiten de kliniek door te brengen