GA DIRECT NAAR:    Ziektebeelden    Behandelingen    Ervaringsverhalen    Hoe meld je jezelf aan?  

Ik ben obsessief bezig met eten

Ben je echt te dik? Of vind je jezelf veel te dik? Dat kan je uitvinden door uit te rekenen hoeveel je ongeveer hoort te wegen. Je hebt er de BMI (Body Mass Index) voor. Je weet waarschijnlijk zelf ook wel of je te dik of te dun bent. Ben je echt te dik, dan eet je waarschijnlijk veel en veel slechte dingen. Zoals chips en koekjes en snoep. Daardoor word je ook steeds dikker. En nog erger: je wordt er uiteindelijk ziek van.

Het kan ook zijn dat je niet dik bent, maar dat zelf wel vindt. Dat je alles aan jezelf dik vindt: jouw benen, je armen, maar vooral jouw buik en je benen. Is dat echt zo? Of zeggen andere mensen heel vaak dat je veel te dun bent?
Jij vindt dat natuurlijk onzin, dus eet je extra weinig, spuugt je eten uit of volg je zes diŽten tegelijk. Want je wilt er heel dun uitzien. Je wilt niet dat andere mensen dat weten. Of je laat wel zien dat je dun bent en daar ben je nog trots op ook?
Maar je moet er wel wat aan doen.
De kans is groot dat je lijdt aan een eetstoornis. Het is niet zo gemakkelijk om er af te komen, maar het kŠn wel. Je moet er dan eerst over gaan praten. Of anders kan het ook zijn dat jouw ouders met jou naar de huisarts gaan. Die kan je doorsturen naar GGNet Jeugd.