GA DIRECT NAAR:    Ziektebeelden    Behandelingen    Ervaringsverhalen    Hoe meld je jezelf aan?  

Groepstherapie

Groepstherapie? In een groep vertellen over jouw problemen? Aan mensen die je helemaal niet kent? Daar moet je niet aan dťnken!
Zo zullen veel mensen reageren als ze voor het eerst horen over groepstherapie. Je hebt al genoeg aan jezelf. Wat moet je met die anderen?

In groepstherapie worden mensen met dezelfde soort klachten bij elkaar gezet. Ze lopen vaak tegen dezelfde problemen aan die jij ook tegenkomt. Al die anderen in die groep zullen ook ooit gedacht hebben: 'Ik in een groep praten over mijn problemen: ťcht niet!'
Ze zitten er maar mooi en ze leren veel van elkaar.

Jij gaat ook veel van die anderen leren. Sommigen hebben al veel langer klachten. Ze kunnen je tips geven hoe je met jouw leven verder moet. Of handigheidjes. Jij kan anderen weer helpen door te vertellen wat jij denkt en voelt. Geloof het of niet, maar groepstherapie werkt juist zo goed, omdat anderen dezelfde problemen tegenkomen als jij. Ze begrijpen jou. Jij begrijpt hen waarschijnlijk ook heel goed.

Natuurlijk is er iemand van GGNet Jeugd bij als groepsleider. Eerst maak je ook afspraken wat je wel en zeker niet wilt. Als in de groep iets gebeurt wat jij heel vervelend vindt, dan kan de groepsleider je helpen.