GA DIRECT NAAR:    Ziektebeelden    Behandelingen    Ervaringsverhalen    Hoe meld je jezelf aan?  

Opname

Soms kan je sterk het gevoel hebben dat je nergens echt zin in hebt, dat alles negatief is en dat je hier in je eentje niet uit komt. Om de draad dan weer op te pakken, kan vaak ambulante hulp al goed helpen. Hierbij word je meestal geholpen door middel van gesprekken met een hulpverlener. Soms is echter een kortdurende opname beter voor je.
Het kan zijn dat je al eerder in aanraking bent geweest met hulpverlening, maar het kan ook zijn dat je plotseling in de war geraakt bent en hulp nodig hebt.
 
Hoe lang blijf je?
Tijdens een opname word je tijdelijk opgenomen in de jongerenkliniek. Deze kliniek is bedoeld voor jongeren tussen de 14 en 23 jaar. Meestal is er sprake van een observatieopname (6-8 weken). Soms kan een time-out van maximaal twee weken voldoende zijn. Bij een spoedopname ben je meestal zoín 1 ŗ 2 weken in de kliniek. In uitzonderlijke gevallen is er sprake van een opname om stabieler te worden. Dan ben je voor een wat langere periode opgenomen (maximaal 4-6 maanden).

Wat doe je zoal?
Je volgt een dagprogramma dat speciaal op jou wordt afgestemd. Er wordt aandacht besteed aan het werken met plannen per dag, per week en voor de hele behandelduur.
Daarnaast krijg je individuele begeleiding en volg je groepsonderdelen als sporten en koken. Als jij tijdens je opname je studie, sociale contacten en sport-/muziektrainingen wilt blijven doen, is dit - in overleg - mogelijk.
In de weekenden volg je geen programma. We stimuleren jou - indien mogelijk - de weekenden buiten de kliniek door te brengen.